Откъде Асен Василев знае какво МВР е предало на прокуратурата за арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова?

https://mreja.bg/novini/otkade-asen-vasilev-znae-kakvo-mvr-e-predalo-na-prokuraturata-za-arestite-na-borisov-goranov-i-arnaudova-4/55278 Mreja.bg
Откъде Асен Василев знае какво МВР е предало на прокуратурата за арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова?

Кокорчо ли организира акцията, след като съдът обяви, че няма никакви доказателства?
Голям скандал забърка един от шефовете на „промяната“ Асен Василев-Кокорчо в студиото на обслужващата го телевизия Би Ти Ви. Запитан за новия списък „Магнитски“ той заяви следното: Това, което виждаме по списъка „Магнитски“ е едно към едно с това, което МВР предаде на прокуратурата след арестите- 400 страници. Прокуратурата тогава каза, че няма данни за започване на разследване, визирайки арестите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и пиарът на партията Севделина Арнаудова.
Възникват веднага два въпроса. Първият. Откъде Кокорчо знае какви доказателства МВР е предало на прокуратурата след като той бе министър на финансите, а не на МВР. И второ две съдебни инстанции при обжалване на арестите на тримата обявиха, че МВР не е предоставило никакви доказателства за тях, за действията по „неотложност“, а твърденията на Кирил Петков и Бойко Рашков, че в тях участва Европейската прокуратура бяха категорично опровергани от самата нея.
Нещо повече МВР на Рашков реши да пренебрегне прокуратурата, като скри информацията за арестите дори от най-висшата професионална фигура в министерството главният секретар Петър Тодоров, който научил, по неговите думи във вътрешната комисия на парламента, от медиите.
Може би Асен Василев е наредил акцията и е черпил информация от неговите протежета-двамата хасковски милиционери, назначени от РПУ-Черноочене за началници на Националната полиция-Венцислав Кирчев и заместника му Дулев. След падане на кабинета Петков Кирчев спешно напусна системата на МВР и се отзова като кандидат за депутат от „промяната“ в Кърджали, уреден от същия Асен Василев.
Източник: Breaking.bg, Crimesbg.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.