От прокуратурата с горещи новини за Васил Божков

https://mreja.bg/novini/ot-prokuraturata-s-goreshti-novini-za-vasil-bozhkov/105773 Mreja.bg
От прокуратурата с горещи новини за Васил Божков


Разследването по случая с Васил Божков продължава


От прокуратурата съобщават, че разследването по досъдебното производство, заведено срещу Васил Божков, продължава.


От там отхвърлят появилата се невярна информация, заявявайки че продължава разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД, която се намира на столичната улица „Московска“ № 43.



Като свидетели показания са дали Менда Стоянова, Владислав Горанов и Бойко Борисов. Финансовият министър е бил привикан два пъти на разпит.


При възложената от прокуратурата проверка е установено, че „УниКредит Булбанк“ АД не е уведомявала САД „Финансово разузнаване“ при извършване на плащания, чиито суми надхвърлят 30 хил. лв.


Установено, че тегленията на каса в брой, които са били извършвани от упълномощени от Васил Божков лица, са му били предоставяни лично на адреса на неговия офис в столицата.


Продължава извършването на пълен обем от действия с цел изясняване на подробности около разследването.


Към досъдебното производство са прикрепени и молби за правна помощ, както и Европейски заповеди за разследване. Всички те са изпратени до страни членки на Европейския съюз.


До този момент от помещенията на ул. "Московска" 43 в столицата са намерени и иззети по законов ред общо 3610 предмета. Всички те притежават признаци на движими културни ценности.


Според прогнозите, техният брой вероятно ще надхвърли 10 000. По реда на Закона за културното наследство обвиняемият Васил Божков е регистрирал колекция, която включва едва 212 артефакта.



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.