От последните минути! Нови случаи на коронавирус у нас

https://mreja.bg/novini/ot-poslednite-minuti-novi-sluchai-na-koronavirus-u-nas/105135 Mreja.bg
От последните минути! Нови случаи на коронавирус у нас


В международен план 106 000 души са доказано заразени с коронавирус. Смъртните случаи са 3600. Това стана ясно на извънреден брифинг от Министерски съвет. "Новото е, че в България имаме първите два подозрителни случая. От Плевен са изпратени 24 проби, а от Габрово 46 проби. Проф. Кантарджиев ще обясни какво се извърши през тази нощ", каза проф. Мутафчийски.


"Както ви е известно вчера получихме първични резутлати, които трябваше да бъдат потвърдени. Затова оперативният щаб разпореди в болниците Габрово и Плевен да бъдат взети материали на съмнително положителните пациенти - мъж на 27 години и жена на 75 години. Тези проби постъпиха в 3:15 минути от Плевен и в 4 от Габрово", поде Кантарджиев.

Резултатите са следните: От изследваните проби от град Плевен се получи положителен резултат на 27-годишният мъж, който вчера беше съмнителен. Новата проба е положителна. Освен това, при изследваните 24 проби от град Плевен, се доказа втори случай - положителен за коронавирус, при мъж на 61-годишна възраст - пациент в белодробно страдание в нетежка форма", каза той.

Той каза, че двамата болни са били в контакт. Втората порция са изпратените 46 проби от Габрово. Резултатите от там са следните - положителна е пробата на жената, която вчера в 00:00 ви казахме че е съмнителна - жена на 75-годишна възраст. Освен това има още една положителна проба на лице, което е медицински персонал - жена е", каза той.  БЛИЦ припомня, че през тази нощ стана ясно, че в България има две положителни проби за коронавирус. Едната е на 27-годишен мъж от Плевен, а втората на 75-годишна жена. И двамата обаче не са напускали територията на страната. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.