От игрите - полза никаква!

https://mreja.bg/novini/ot-igrite-polza-nikakva/86491 Mreja.bg
От игрите - полза никаква!


Заради компютърни игри Кристиян Бойков бе идентифициран като хакера, пробил информационната система на НАП. За да може да му тръгнат, той е имал освен Linux и Windows.

Доказано е, че от компютърните игри няма никаква полза - дори и от игрите, в които има елементи, които напрягат човешкия мозък. Освен за създателите им, които изкарват добри пари от манията на потребителите да цъкат нонстоп по екрана, без да си дават сметка, че губят ценно време, което могат да използват за нещо по-полезно.

Компютърът и мобилният телефон безспорно са сред най-великите технически достижения - и като средство за комуникация и работа, и като извор на знания.

Но електронните игри най-често водят до затъпяване и пристрастяване. Те не развиват никакви умения у тийнейджърите, не дават никакви познания за живота и света, не помагат с нищо в работата и в отношенията с други хора. На всичкото отгоре, както е в конкретния случай с хакера, могат да докарат и реални неприятности.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.