От днес: Важна промяна за пътниците в столичния градски транспорт

https://mreja.bg/novini/ot-dnes-vazhna-promyana-za-patnicite-v-stolichniya-gradski-transport/105515 Mreja.bg
От днес: Важна промяна за пътниците в столичния градски транспорт


Пътуването „гратис” вече остава в историята заради пандемията от коронавирус


Пандемията от коронавирус доведе до куп промени за пътниците в градския транспорт.


От днес столичани трябва да знаят, че контрольорите в градския транспорт вече няма да продават билети, а директно ще глобяват нередовните пътници.


Всички пътници са длъжни да се снабдят с редовен превозен документ, още преди качването си в превозното средство.


Екип на Нова тв участва в проверка на екипите на Центъра за градска мобилност, в която бяха установени нередовни пътници.


Контрольор заяви пред репортери на частната телевизия, че е възможно да проявят толерантност ден - два, но е необходимо всички, използващи градския транспорт, да са наясно, че е необходимо да имат редовен превозен документ.


Ръководителят на „Контрол по редовността на пътниците” в ЦГМ Алексей Фикинчев предвижда, че нередовни пътници ще има единствено в първите дни след възобновяването дейността, а след това гражданите ще се дисциплинират.


Той поясни, че контрольорите ще бъдат толерантни в началото, докато хората възстановят навиците си. Фикинчев добави, че задължителното условие за пътуване е предпазната маска и превозен документ.


Засега климатиците в градския транспорт няма да се използват. Скоро предстои възстановяване на продажбата на билети от шофьорите в градския транспорт, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.