От днес: Глобяват ни, ако не спазваме една от мерките срещу коронавируса

https://mreja.bg/novini/ot-dnes-globyavat-ni-ako-ne-spazvame-edna-ot-merkite-sreshtu-koronavirusa/105478 Mreja.bg
От днес: Глобяват ни, ако не спазваме една от мерките срещу коронавируса


От днес глобяват за неизпълнението на още една мярка срещу ограничаване разпространението на коронавирусаВъв връзка предприетите мерки за ограничаване разпространението на коронавируса, от днес гражданите, които не спазват мярката, подлежат на санкция. Ако пътувате в градския транспорт без предпазна маска, ви очаква глоба.


Екипите на Центъра за градска мобилност и полицията ще следят за изпълнението на мярката в столицата. От днес 11 май започват съвместните проверки.


Пътниците, които нарушават забраната ще бъдат сваляни принудително. от превозното средство. Съдействие ще оказват и полицейски екипи, при нужда.


На подстъпите към станциите за метрото ще бъдат разположени полицейски патрули. Те ще следят дали гражданите спазват наложената мярка за носене на предпазни маски.


Предвижданата от закона санкция е между 300 и 1 000 лева. При повторно нарушение, следва налагане на глоба в по-висок размер.


Постепенно се възобновява и работата на градския транспорт по делнично разписание, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.


Градоначалникът допълни, че целта е да се избягва струпване на хора в градския транспорт.


Йорданка Фандъкова заяви, че по заповед на здравния министър, маските в градския транспорт са задължителни. Тя призова гражданите да използват защитни средства, докато пътуват в градския транспорт.


С намалено работно време ще функционира метрото. То ще осъществява дейността си по зимен график. Няма да работи нощният градски транспорт в столицата.


Контрольорите в градския транспорт се връщат към обичайния си режим на работа от 18 май, пише pariteni.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.