Оставиха в ареста мъжете, нападнали горски служители във Варненско

https://mreja.bg/novini/ostaviha-v-aresta-mazhete-napadnali-gorski-sluzhiteli-vav-varnensko/86653 Mreja.bg
Оставиха в ареста мъжете, нападнали горски служители във Варненско


Районният съд във Варна остави в ареста трима мъже, нападнали горски служители, съобщиха днес от пресслужбата на съда.

Срещу тях са повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда на длъжностно лице, докато то изпълнява служебните си задължения, както и за употреба на сила с цел принуда на орган на властта.

Престъплението е извършено на 26 юли т.г. на територията на Държавното ловно стопанство в Шерба. Горските служители, които констатирали незаконна сеч, са били нападнати, като единият е със счупена ръка. Задържаните мъже са на 30, 37 и 40 години.

За да остави обвиняемите в ареста, съдът взема под внимание факта, че от събраните материали по делото до момента може се направи обосновано предположение, че те са съпричастни към престъплението. Освен това тримата са демонстрирали брутално погазване на закона, липса на задръжки и безпардонно поведение спрямо държавни служители, изпълняващи задълженията си по охрана и опазване на горския фонд, се е мотивирал съдът.

Решението за взетите мерки за неотклонение на задържаните може да бъде обжалвано в тридневен срок.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.