Остър сблъсък между ГЕРБ и БСП заради чумата и хакерската атака в НАП

https://mreja.bg/novini/ostar-sblasak-mezhdu-gerb-i-bsp-zaradi-chumata-i-hakerskata-ataka-v-nap/86437 Mreja.bg
Остър сблъсък между ГЕРБ и БСП заради чумата и хакерската атака в НАП


ГЕРБ и БСП се хванаха за гушите заради чумата по свинете и теча на данни от НАП.


В предаването "Събуди се" по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ и заместник - председател на парламентарната група на партията Александър Ненков влезе в остър конфликт с колегата си от БСП Крум Зарков.


"Африканската чума е най-големият проблем. Всичко друго отива на заден план. Вероятно ще са нужни години, докато се възстановим след. Не съм специалист и не мога да кажа категорично кое е по-доброто решение - изгарянето или заравянето на животните. Но темата не трябва се политизира. Не може правителството да е в виновно за всичко", заяви политикът от ГЕРБ.


Опонентът му не се съгласи с казаното от него и заяви, че правителството не е взело всички мерки за избягване на проблема, за който се говори от години. Зарков е категоричен, че по този начин не се прави политика. 


Той коментира и казуса с НАП, заявявайки че не е нормално това да се случва. Социалистът припомни, че са направили предложение държавата да плати личните карти на гражданите, които се съмняват, че са били засегнати от атаката. 


Политиците влязоха и в спор за необходимостта от предсрочни избори. Ненков припомни, че ГЕРБ са спечелили евровота и това е доказателство, че предсрочни избори не са необходими, пише БЛИЦ.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.