Още една банка започна отпускането на безлихвени кредити (Вижте какви са условията)

https://mreja.bg/novini/oshte-edna-banka-zapochna-otpuskaneto-na-bezlihveni-krediti-vizhte-kakvi-sa-usloviyata/105400 Mreja.bg
Още една банка започна отпускането на безлихвени кредити (Вижте какви са условията)


От днес „Инвестбанк“ АД предлага на всички граждани, засегнати от икономическите последствия на коронавируса, да се възползват от възможността да изтеглят безлихвени кредити в размер до 4 500 лева. Кредитите са гарантирани от Българска банка за развитие. Отпускат се при преференциални условия и са без лихви,  такси и комисиони, пише БЛИЦ, позовавайки се на money.bg.


От тях могат да се възползват всички лица, заети на трудов договор или са самоосигуряващи се граждани. Банката ще предоставя безлихвени кредити и на лица, които до настоящия момент не са нейни клиенти.


Важно е да отговарят на няколко условия. Едно от тях е предоставянето на трудов договор или документ, удостоверяващ че лицето е в неплатен отпуск и че има стаж от поне 6 месеца преди излизането в отпуск.


Необходимо е да се удостовери, че гражданинът е работил по трудовия си договор поне 5 дни през март 2020-а и не е получавал възнаграждения по други трудови правоотношения. 


Самоосигуряващите се лица ще е необходимо да представят документи, доказващи, че са прекъснали дейността си поради карантинните мерки, свързани с коронавируса, или че заради извънредното положение приходите им за първото тримесечие на 2020-а са намалели поне с 20% в сравнение със същия период на 2019-а. Всички кандидати за безлихвен заем трябва да са с платени осигурителни вноски.


Ангажиментът за връщане на кредита възниква от 6 месеца до 2 години от усвояването му. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.