Още един основен хранителен продукт поскъпва драстично

https://mreja.bg/novini/oshte-edin-osnoven-hranitelen-produkt-poskapva-drastichno/108518 Mreja.bg
Още един основен хранителен продукт поскъпва драстично


Най-осезаемо ще е за пенсионерите


Задава се драстично поскъпване при още един основен хранителен продукт.


 


От Асоциацията на месопреработвателите в България посочват, че цената на колбасите ще се повиши с между 8 и 10%. Очаква се и поскъпване и на хляба.Д-р Миленка Димитрова управлява голям свинекомплекс от почти 30 години. Казва, че досега не са вдигали цените на продукцията.

"При нас отдавна трябваше да се повишат цените на месото, на колбасите. Обаче ние винаги сме свързани с крайния потребител, дали той е в състояние да купи това, което ние предлагаме, дали можем да го продадем. Ние от 2-3 месеца вече работим на загуба". Това заяви пред България Он Еър изпълнителният директор на свинекомплекса д-р Димитрова.

Клиентите вече забелязват увеличаване на цените на продуктите. Най-осезаемо това ще се усети от пенсионерите.
"Няма да могат да пазаруват достатъчно, или ще купуват по-малки количества, така си мисля. Навсякъде цените са много по-високи и то осезаемо, неочаквано, неусетно. При разговор с възрастни хора, се чудят как изобщо ще изкарат и зимата", сподели Антоанета Ангелова.

Производителите се оплакват, че цените на всички суровини са скочили. А увеличаването на цените на тока за тях е пагубно. 

"Това направо ни съсипа. Аз ръководя този комплекс от 1993 година. Плащам, помня цената на тока, който аз плащам, количеството го контролират инженерите, от 50 000 ежемесечно плащане миналата година, ние последните 2 месеца сме платили по 120 000 лева ток", допълни д-р Миленка Димитрова, пише blitz.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.