Още двама души у нас под карантина заради коронавируса

https://mreja.bg/novini/oshte-dvama-dushi-u-nas-pod-karantina-zaradi-koronavirusa/105077 Mreja.bg
Още двама души у нас под карантина заради коронавируса


Още двама български граждани са поставени под карантина. Те са служители в земеделския комбинат "Пелагония" в Битоля. От Центъра за обществено здраве потвърдиха, че те са поставени в домашна изолация, пише БЛИЦ, позовавайки се на БТА.


Работниците ще останат под наблюдение, тъй като са били в Италия. Те са се завърнали вчера в Битоля и веднага са се явили за преглед в Центъра за обществено здраве.


Здравните специалисти от центъра незабавно са провели разговор с работодателя на пациентите, на когото е обяснено, че те трябва да останат под домашна карантина.


Препоръките са изолацията им да продължи общо 14 дни. През този период те ще бъдат наблюдавани от санитарни инспектори и служители на Центъра за обществено здраве. Засега пациентите не проявяват симптоми на заразяване с коронавирус, но е необходимо да се изчака 14-дневния период, в който те ще бъдат под здравно наблюдение, категорична е директорката на Центъра - Елизабета Кръстевска.


Това е първият случай на изолация на лица в Битоля заради съмнение за ковид-19, пише БЛИЦ. 


Засега у нас хоспитализираните са общо 40 души. Те са настанени в болница за наблюдение заради появата на грипоподобни симптоми, след пътуване до рискови зони.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.