Определиха състава на гимнастичките за световното първенство в Баку

https://mreja.bg/novini/opredeliha-sastava-na-gimnastichkite-za-svetovnoto-parvenstvo-v-baku/87952 Mreja.bg
Определиха състава на гимнастичките за
световното първенство в Баку


Катрин Тасева и Боряна Калейн ще участват с по четири съчетания, а Невяна Владинова ще играе на два уреда на световното първенство по художествена гимнастика в Баку, стана ясно от съобщение на официалния сайт на БФХГ. Отборът ни ще се бори за спечелването на два квоти за олимпийските игри в Токио догодина.

Ето какво гласи съобщението на БФХГ: "След като от ФИГ бе получено писмо, че до понеделник (12.08) трябва да бъдат определени участничките и схемата на игра на отборите за предстоящото световно първенство в Баку, след задълбочено обсъждане и с оглед постигането на основната цел пред националните ни състезателки (индивидуално) - спечелването на две олимпийски квоти, бяха определени състезателките, които ще представят България на шампионата на планетата в Баку. До 28 август могат да бъдат променяни имената на състезателките, както и уредите, но не и схемата, по която всеки отбор ще участва на първенството.

По решение на треньорския щаб и всички отговорни фактори в БФХГ и като се взе предвид цялостното представяне на трите състезателки през годината, бе взето решение Катрин Тасева и Боряна Калейн да играят по 4 съчетания, а Невяна Владинова да играе на два уреда", се казва в съобщението. "От 16 до 20 септември предстои световно първенство в Баку (Азербайджан), което е и квалификация за олимпийските игри в Токио през 2020 година. Съобразно това, че успяхме да подготвим силен отбор и композиции с висока сложност смятам, че реално можем да спечелим две квоти. Конкуренцията ни в момента е изключително силна. По всичко личи, че много от водещите отбори ще се стремят към същото.

В тази връзка смятам, че стратегията ни трябва да осигури максимален шанс за добро представяне. На базата на резултатите, постигнати по време на изминалия сезон, високата сложност на композициите и формата на момичетата, смятам за най-удачно отборът ни да бъде представен от три гимнастички. Катрин Тасева и Боряна Калейн да изпълнят четири съчетания, а Невяна Владинова две.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.