Опасно: Ето кой предмет ни разболява от Ковид-19!

https://mreja.bg/novini/opasno-eto-koy-predmet-ni-razbolyava-ot-kovid-19/106057 Mreja.bg
Опасно: Ето кой предмет ни разболява от Ковид-19!


Бъдете особено внимателни с тези аксесоари, опасно е да не ги почиствате!

Здравни експерти алармираха за опасност от зараза с Ковид-19, при това дошла не от друг човек, а от редовно използван аксесоар. Който много от нас забравят да почистят и дезинфекцират редовно.


 


Вече сме добре обучени относно важвите за здравето ни маски, дезинфектанти, разстояние от останалите хора и т.н. Колко от нас обаче се сещат, че освен да дезинфекцират бюрата, дръжките на вратите, дистанционните, клавиатурите, телефоните, е необходимо да правят същото с очилата си.


 


Очилата са почти постоянно на очите ни. Но ние бършем по тях само стъклата и то, защото се замърсяват и ни пречат да виждаме добре. Много хора забравят за рамките на очилата си, които са в чест контакт с ръцете ни, когато ги наместваме.


 


Без да е видно с просто око, те трупат по себе си цялата мръсотия от лицето ни, насъбрана през деня и ако не ги почистим с дезинфектант, в който има поне 70 процента етилов спирт, значи не сме направили нищо.


 


Експертите отново напомнят, че когато купуваме дезинфектант, той трябва да е получил разрешение от Министерството на здравеопазването и да е регистриран като биоцид. Едва тогава можем да сме спокойни, че е качествен и ще ни предпази.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.