ООН: Санкциите на САЩ над Венецуела носят върху здравеопазването и прехраната

https://mreja.bg/novini/oon-sankciite-na-sasht-nad-venecuela-nosyat-varhu-zdraveopazvaneto-i-prehranata/87700 Mreja.bg
ООН: Санкциите на САЩ над Венецуела носят върху здравеопазването и прехраната


Върховният комисар на ООН за човешките права Мишел Бачелет изрази безпокойство от потенциално тежкото въздействие на новите американски санкции над Венецуела, и по-специално върху гарантирането на човешките права на венецуелския народ, предадоха ДПА и БТА.

Администрацията на президента Доналд Тръмп обяви, че замразява авоарите на правителството на Николас Мадуро и забранява на американски компании да правят бизнес с Венецуела.

"Санкциите са изключително обширни и в тях няма достатъчно мерки, които да намалят тяхното въздействие върху най-уязвимите дялове на населението", се казва в изявление на Бачелет.

"Опасявам се, че те ще имат трайни последици върху правото на здравеопазване и на прехрана в една страна, в която вече има сериозен недостиг на стоки от съществено значение", допълва Бачелет.

"С тези нови санкции, които още повече ограничават икономическата дейност на Венецуела, компаниите и финансовите институции вероятно ще покажат по-голяма предпазливост и напълно ще спрат транзакциите, свързани с правителството на Венецуела", добавя Бачелет.

Същевременно правителството на Норвегия каза, че остава в контакт с венецуелското правителство и венецуелската опозиция за продължване на разговорите между тях с оглед разрешаване на политическата криза, предаде Ройтерс. Мадуро отмени поредния кръг от разговорите с посредничеството на Осло заради новите американски санкции

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.