Оказват помощ на 95 души от община „Родопи”

https://mreja.bg/novini/okazvat-pomosht-na-95-dushi-ot-obshtina-rodopi/87874 Mreja.bg
Оказват помощ на 95 души от община „Родопи”


95 жители на община „Родопи” ще получават безплатни здравно-социални услуги в домашна среда Това стана ясно при старта на проекта „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания”. Финансирането е осигурено от европрограмата „Развитие на човешките ресурси”. Преди 3 месеца кметът на „Родопи” инж. Пламен Спасов подписа договор в министерството на труда и социалните грижи. Той бе сред първите 15 общински кметове, които сключиха договор за патронажна грижа. Назначените медицински сестри, рехабилитатори, домашни помощници и екип на Центъра за почасови здравно – социални услуги са преминали специализирано обучение по утвърдена методика от министерството на здравеопазването. По време на дейността си медицинските специалисти и експертите в областта на социални дейности ще получават професионална подкрепа и супервизия, с което ще се подпомага работата им в услуга на възрастните хора и лицата с увреждания в „Родопи”.

Общинското ръководство е осигурило необходимите медицински консумативи за осъществяване на дейностите по проекта - закупени са апарати за измерване на кръвно налягане и на кръвна захар, превързочни материали. Екипът по проекта ще оказва подкрепа на хората в неравностойно положение от общината, които са останали сами и без подкрепа от близки или са тежко болни и не могат да се грижат за себе си. „Родопи” подкрепя проекта и чрез специализиран бус за хора с увреждания с рампа за инвалидни колички. Общината е първата в Пловдивска област, която започва да предоставя патронажна грижа Дейностите ще продължат до 9 август 2020 г

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.