Огромен скандал с гибелта на Скатов! Мениджърът му: Алпинистите правеха въжета с плат от дрехите си заради необезопасен участък

https://mreja.bg/novini/ogromen-skandal-s-gibelta-na-skatov-menidzharat-mu-alpinistite-praveha-vazheta-s-plat-ot-drehite-si-zaradi-neobezopasen-uchastak/107126 Mreja.bg
Огромен скандал с гибелта на Скатов! Мениджърът му: Алпинистите правеха въжета с плат от дрехите си заради необезопасен участък


Министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент правителството да съдейства за транспортирането на тленните останки на алпиниста Атанас Скатов от Пакистан до Сливен.

Това стана ясно на среща на премиера Борисов с мениджъра на загиналия алпинист Мария Илиева, на която присъстваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. От разкритията на Илиева става ясно, че назрява грандиозен скандал. Тя твърди, че на участници в експедицията им се е наложило да направят въже с плат от дрехите си! Илиева запозна Борисов и с факта, че германската компания, която е застраховала Наско преди заминаването към К2, все още отказва да изплати сумата по транспортирането му.


„Изразявам съболезнования към семейството и близките на Атанас Скатов. Изказвам възхищение пред силата на духа му. Такава воля и подвиг няма да бъдат забравени“, отбеляза премиерът Бойко Борисов. 


Мениджърът Мария Илиева изрази благодарност към министър-председателя Борисов за ангажираността и съдействието, което е получила досега лично от него и от министър Захариева. 


Българският консул в Исламабад получи всички необходими документи от МВР и МВнР на Пакистан за транспортирането на тленните останки. Тъй като германската компания, която е застраховала Атанас Скатов преди експедицията, все още отказва да изплати сумата по транспортирането, българското външно министерство извърши плащане, за да може тленните останки на алпиниста да бъдат възможно най-бързо върнати у нас. Всеки ден престой в Исламабад оскъпява разходите. 


Мария Илиева информира премиера Борисов как са преминали последните часове от живота на алпиниста и заяви, че е невъзможно причината за смъртта на Скатов да е друга освен скъсано въже. Тя обясни, че е имало цял участък по върха, който не е бил обезопасен и се е наложило участниците в експедицията да направят въже с плат от дрехите си. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.