Официално: Васил Божков вече не е собственик на ПФК " Левски" (Ето кой ще получи акциите)

https://mreja.bg/novini/oficialno-vasil-bozhkov-veche-ne-e-sobstvenik-na-pfk-levski-eto-koy-shte-poluchi-akciite/105490 Mreja.bg
Официално: Васил Божков вече не е собственик на ПФК " Левски" (Ето кой ще получи акциите)


Само след броени минути Васил Божков вече няма да има нищо общо с ПФК "Левски"


В отворено писмо до медиите Васил Божков заяви, че се отказва от акциите си в ПФК "Левски".


Точно в 9:00 часа те ще бъдат предадени на премиера Бойко Борисов. Настоящите собственици на мажоритарния пакет акции на клуба Георги Попов и Васил Божков, пишат в писмото, че клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, "породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му".


Двамата споделят, че са взели решение за прехвърляне на акциите на отговорника за погубването на “Левски”. Те са категорични, че този човек е премиерът Бойко Борисов. И допълват, че той "неведнъж е заявявал своята готовност да се „погрижи“ за клуба и да го спаси при смяна на собствеността му".


В писмото си те заявяват още, че действията на Борисов и натиска на ръководения от него държавен апарат са довели до сегашното положение.


Божков и съдружникът му заявяват още, че единственото им желание винаги е било възраждането и стабилизирането на клуба.


Те припомнят, че само за година са инвестирали 24 милиона лева в клуба, което е довело до изправянето му на крака.


Бизнесмените пишат още, че дълговете за над 32 млн. лв са били поетапно погасявани, спрямо изготвената и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането на клуба в успешен бизнес модел. 


"Благодарим на ръководството на ПФК „Левски“ за усилията и изключителния професионализъм през последната година", гласи още написаното в писмото.


Васил Божков и съдружникът благодарят и на привържениците на клуба и припомнят, че те създали истински прецедент през последните месеци с помощта си за издръжката на Левски, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.