Официално! Скъсано въже, а не лична грешка, убило Атанас Скатов (Вижте какво пише в смъртния му акт)

https://mreja.bg/novini/oficialno-skasano-vazhe-a-ne-lichna-greshka-ubilo-atanas-skatov-vizhte-kakvo-pishe-v-smartniya-mu-akt/107121 Mreja.bg
Официално! Скъсано въже, а не лична грешка, убило Атанас Скатов (Вижте какво пише в смъртния му акт)


Атанас Скатов е загинал след скъсване на обезопасително въже


От Министерството на външните работи изпратиха до БНР смъртния акт на Атанас Скатов, който загина при падане под връх К2 в планината Каракорум, Пакистан. В документа, издаден от властите в област Гилгит-Балистан и болницата в град Скарду, е записано, че причината за смъртта е нараняване на главата, множество счупвания и тежка кръвозагуба, а инцидентът е причинен от скъсване на обезопасителното въже.


Веднага след новината за падането на Скатов - тя първо се появи в пакистански туит, където пишеше за скъсано въже, от фирмата-организатор на експедицията Seven Summit Treks уточниха, че парапетите са били здрави, а вероятната причина е грешка при преминаване от едно въже към следващо. По маршрута и преди, и след българина са се спускали други участници в експедицията.


Датата на смъртния акт е същата, в която се случи трагичният инцидент, а установяването на причината за подобна, а и за всяка друга внезапна смърт, както знаем, изисква повече време. Разследване във високата планина, обаче, няма как да бъде направено, а издаването на смъртен акт е от значение за близките на загиналия и за застрахователната компания.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.