Официално! Министър Ананиев подписа заповедта за отварянето на дискотеките и баровете

https://mreja.bg/novini/oficialno-ministar-ananiev-podpisa-zapovedta-za-otvaryaneto-na-diskotekite-i-barovete/105584 Mreja.bg
Официално! Министър Ананиев подписа заповедта за отварянето на дискотеките и баровете


Дейността на увеселителните и игрални зали, дискотеки и барове ще бъде разрешена от 1 юни, пише в нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев, публикувана на сайта на ведомството. По-рано днес излезе информация, че обектите ще бъдат отворени на 15 юни.


От 1 юни ще бъдат пуснати да работят и ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито, в т.ч и тези в търговски центрове тип МОЛ, с изключение на заведенията за хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход.


Съгласно заповедта, считано от днес, 26 май, се разрешават културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и други), при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито и до 50% от общия им капацитет на открито и при максимален капацитет на използване на залите (читалища, детски комплекси, културни домове, младежки центрове, училищни салони и зали, частни обекти, военни клубове и други) според квадратурата на помещението при заетост на местата не повече от 20 човека за груповите занимания, и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ, пише economic.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.