ОДБХ-Видин: Продължава умъртвяването на прасета в задния двор в квартал „Нов път“

https://mreja.bg/novini/odbh-vidin-prodalzhava-umartvyavaneto-na-praseta-v-zadniya-dvor-v-kvartal-nov-pat/86743 Mreja.bg
ОДБХ-Видин: Продължава умъртвяването на прасета в задния двор в квартал „Нов път“


Продължава умъртвяването на прасета в задния двор в квартал „Нов път“. Това каза за Радио „Фокус“ – Видин д-р Адриян Данков, директор на ОДБХ-Видин.

Девет прасета са умъртвени вчера в квартала, в който през миналата седмица бе констатирана африканска чума при прасе, отглеждано в заден двор. „Очаквам през днешния ден да приключи умъртвяването на прасета в „Нов път“ и да преминем към други квартали на Видин, за които има сведения, че се отглеждат животни.

След умъртвяването на прасетата в „Нов път“ целият квартал ще бъде дезинфекциран и пропускателните пунктове ще бъдат вдигнати“, каза д-р Дянков. Той допълни, че днес в населените места, които попадат в 10-километровата зона около огнището на болестта, ще започне взимането на проби от прасетата.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.