Обявиха националния план за справяне с пандемията!

https://mreja.bg/novini/obyaviha-nacionalniya-plan-za-spravyane-s-pandemiyata/108013 Mreja.bg
Обявиха националния план за справяне с пандемията!


Министерството на здравеопазването публикува Националния план за справяне с пандемията от COVID-19, който беше представен на брифинг в четвъртък.


Държавата ще се разделя на цветови зони в зависимост от заболеваемостта от COVID-19 и според тях ще се определят действията при нова вълна от коронавирусна инфекция, каза вчера пред журналисти министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, който представи План за действие при нова вълна от COVID-19.


Зоните ще са зелена, жълта, червена и тъмночервена, в зависимост от броя на заразените лица на база 14-дневната заболеваемост на сто хиляди души и броя на заетите легла към дадения момент. Предварително ще е ясно какво ще се ограничава и затваря в зависимост от зоната, в която попада страната. Под сто болни на сто хиляди души население зоната ще е зелена, от сто до 200 на 100 хиляди - жълта, от 200 до 500 болни на 100 хиляди - червена, над 500 - тъмночервена зона, посочи министър Кацаров. За всяка цветова зона е указано какви ограничения ще се налагат.


Източник: https:novini.bg


1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.