Община Главиница

https://mreja.bg/novini/obshtina-glavinica/87215 Mreja.bg
Община Главиница


Общинското предприятие "ОИКД" /БКС/ на Община Главиница се справя с предизвикателството със собствени сили, средства и материали, да изгражда места за отдих и детски площадки в общината.

Началото беше положено с изграждане на детска площадка в новооткритата детска градина на село Стефан Караджа, продължи се с изграждане на кът за отдих в село Звенимир в местността "Дере кулак", както и пред Административен блок 2 на гр. Главиница, и преди броени дни приключиха монтажните дейности на детски площадки в селата Зарица и Падина.

Предстои да се открие детска площадка в гр. Главиница и да започнат дейностите по изграждането на такава в село Суходол.

Към днешна дата, общинското предприятие монтира около 20 броя люлки по населените места на общината и довърши изработката на допълнително още 30 броя, които ще се разпределят по останалите населени места.

Община Главиница се възползва от възможността да привлече средства и от Европейските фондове в тази посока, и входира в Местна инициативна група /МИГ/ "Главиница-Ситово Крайдунавска Добруджа" проекти, които са в процес на одобрение, 6 от които са на стойност 168 000 лв, за изграждане на модерни детски площадки в населени места на общината - Коларово, Зафирово, Зебил и други.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.