Обновиха трамвай номер 22

https://mreja.bg/novini/obnoviha-tramvay-nomer-22/106178 Mreja.bg
Обновиха трамвай номер 22


Екипът от специалисти, грижещ се за пътническите информационни системи в наземния обществен транспорт, днес извърши цялостно обновяване на системата за акустична пътническа информация в един трамваен състав от линия 22.


Инициативата е безвъзмездна и в сътрудничество с Трамвайно депо "Искър", към което се числят мотрисите, обслужващи линията от Красна поляна до Автостанция Изток.


Специалистите Марио Евстатиев и Николай Александров, които са автори на редица иновативни проекти в областта на системите за пътническа информация, сами са осигурили нови висококачествени немски високоговорители и окабеляване за тях. Те прилагат метод на монтаж, при който, не само, че качеството на звука ще е чувствително по-добро, а съобщенията - разбираеми, но и се намалява дискомфорта за ватманите, тъй като, първият високоговорител е изместен към вътрешността на пътническия салон.


Самите високоговорители са разположени по оста на превозното средство, така, че, звукът се чува ясно от всеки един пътник. Експертите вече са предложили идеята пред Столична община като част от мерките за подобряване качеството на пътническата информация и достъпността до обществен транспорт на хора с увредено зрение, за които, гласовото оповестяване е от особена важност.


Източник: https:novini.bg


1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.