"Ню Йорк таймс": Присъствието на Мълър тегне като призрак над Вашингтон

https://mreja.bg/novini/nyu-york-tayms-prisastvieto-na-malar-tegne-kato-prizrak-nad-vashington/86146 Mreja.bg
"Ню Йорк таймс": Присъствието на Мълър тегне като призрак над Вашингтон


Бившият специален прокурор Робърт Мълър предупреди американските конгресмени, че Русия отново се опитва да саботира демокрацията в САЩ преди президентските избори догодина, защити заключенията на своето разследване за руските действия за намеса в американските избори през 2016 г. и открито отхвърли критиките на президента Доналд Тръмп, че провежда "лов на вещици", пише в. "Ню Йорк таймс".

Войната между републиканците и демократите заради разследването на Мълър достигна напрегната кулминация при почти седемчасовите показания на бившия специален прокурор пред две комисии на Камарата на представителите. Конгресмените искаха да изтръгнат привличащи вниманието цитати и се опитваха да спечелят политически точки, но Мълър последователно отказваше да се съгласи, препращайки отново и отново към своя доклад, предаде БТА.

Присъствието на Мълър тегнеше като призрак над Вашингтон през последните две години, а Тръмп и неговите съюзници подложиха специалния прокурор и екипа му на безмилостни атаки, посочва изданието.

Показанията на Мълър почти не предоставиха аргументите, които някои демократи търсеха, за да съберат подкрепа за разследване за импийчмънт срещу Тръмп. Изслушването му пред Конгреса също така отхвърли предположенията на републиканците за допуснати грешки, които да им помогнат да поставят под съмнение достоверността на работата, свършена от неговия екип, коментира в. "Уолстрийт джърнъл".

Изслушването на Мълър пред Конгреса беше дългоочаквано и трудно извоювано след тежки преговори, но в крайна сметка едва ли ще промени политическата динамика, отбелязва в. "Вашингтон пост".

Според изданието и демократите, и републиканците до голяма степен вече са оформили своите позиции, а показанията на бившия специалния прокурор просто са им позволили да се окопаят още по-дълбоко в своите здраво укрепени лагери.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.