Няма превишения на нормите за въздуха след пожара в Шишманци

https://mreja.bg/novini/nyama-previsheniya-na-normite-za-vazduha-sled-pozhara-v-shishmanci/88140 Mreja.bg
Няма превишения на нормите за въздуха след пожара в Шишманци


Екип от Регионалната инспекция по околната среда и водите - /РИОСВ/ - Пловдив/ и Регионалната лаборатория към ИАОС следят качеството на въздуха след разразилия се пожар на депото за неопасни отпадъци край пловдивското село Шишманци, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

Мониторингът и анализът на резултатите показват, че няма превишения на нормите и показанията са в така наречения "зелен спектър" и не будят безпокойство.

На място, след като е установена силна миризма, експертите са извършили замервания в най-близките населени места. Проследени са били стойностите на 26 показателя, сред които азотни и серни оксиди, въглероден диоксид, въглероден оксид, метан, амоняк, хлороводород, толуен, формалдехид. Експертите следят движението на въздушните маси и дима и са позиционирали техниката според него, за да следят показателите на въздуха в близките села Шишманци и Болярино, се казва още в съобщението на РИОСВ.

От инспекцията препоръчват на гражданите на околните населени места да избягват дейности на открито, да затварят прозорците на жилищата си и да не пускат малки деца и възрастни хора навън, докато пожарът не бъде окончателно овладян.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.