Няколкостотин активисти поискаха да се оттегли кандидатурата на Иван Гешев (Снимки)

https://mreja.bg/novini/nyakolkostotin-aktivisti-poiskaha-da-se-ottegli-kandidaturata-na-ivan-geshev-snimki/86588 Mreja.bg
Няколкостотин активисти поискаха да се оттегли кандидатурата на Иван Гешев (Снимки)


В противен случай ще настояваме за оставката на премиера Бойко Борисов, плаши лидерът на "Боец" Георги Георгиев

Няколкостотин протестиращи се събраха пред Съдебната палата, за да поискат оттеглянето на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Протестът е втори за последната седмица и е организиран от инициативата "Правосъдие за всеки". Традиционно се скандира: "Мафия!" и "Оставка!".

Лидерът на "Боец" Георги Георгиев, който бе един от говорещите, обяви, че ако кандидатурата на Гешев, не бъде оттеглена, ще бъде поискана оставката на премиера Бойко Борисов

От "Правосъдие за всеки" пък съобщиха, че са внесли промени в Закона за съдебната власт в Народното събрание за промяна за процедурата за избор на главен прокурор.

Отново сред протестиращите са Емил Георгиев от "Демократична България", Велислав Великов от "Правосъдие за всеки", Огнян Стефанов, говорителят на Иванчева - Петър Кърджилов, Христо Иванов. Нови лица, които се появиха, е бившият ни посланик Стефан Тафров, Николай Колев- Босия и Вили Лилков.

Протестът отново блокира центъра на София и в момента всички трамваи са спрени.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.