Ново 20! Д-р Пандова не е била диагностицирана с COVID-19

https://mreja.bg/novini/novo-20-d-r-pandova-ne-e-bila-diagnosticirana-s-covid-19/105426 Mreja.bg
Ново 20! Д-р Пандова не е била диагностицирана с COVID-19


Съпругът й е под карантина


Д-р Нели Пандова-Илиева от Центъра за спешна медицинска помощ в София, която почина късно снощи, оставя две деца сираци.


 


Съпругът й, който също работи в ЦСМП в момента е под карантина, разкриват колеги на издъхналата д-р Пандова.


 


Днес по обяд дежурната смяна на Спешния център почете паметта на д-р Пандова с аплодисменти и минута мълчание.


Тя е била сред най-дългогодишните служители на центъра.


 


"Всички я познавахме, тя беше един от най-лъчезарните и слънчеви хора, обичаше своите колеги и пациентите си. Огромни съболезнования на близките, на нейния съпруг, който е наш колега, и на децата й. Тъжни и гневни сме, гневни на всички, които неглижираха мерките срещу коронавируса", заяви Катя Сунгарска, говорител на Спешна помощ.


 


Д-р Нели Пандова-Илиева постъпва в столичната университетска болница „Света Анна” на 31 март. Диагностицирана е с вирусна бронхопневмония, но е била в добро състояние.


 


Тя е тествана за COVID-19, защото е била контактна на свой колега – шофьор на линейка, който е сред първите медици с доказан коронавирус.


Според неофициална информация първият PCR тест на д-р Нели Пандова е  бил отрицателен, такъв е бил и вторият, даден в бившата Окръжна болница преди да бъде изписана.


 


Положителен за коронавирус е бил само бързият тест, който й е бил направен вчера при приемането в Александровска болница.


Състоянието й рязко се е влошило след като вече е била пратена вкъщи. След възможните причини за кончината й се посочва белодробна тромбоемболия.

Източник: https:www.marica.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.