Новият министър на туризма: Ще предлагаме на чужденците българска кухня!

https://mreja.bg/novini/noviyat-ministar-na-turizma-shte-predlagame-na-chuzhdencite-balgarska-kuhnya/106019 Mreja.bg
Новият министър на туризма: Ще предлагаме на чужденците българска кухня!


Тази седмица ще има диалог с хората за да чуем какви са техните проблеми и искания. Ще намалим ДДС-то за туризма. Чартърните полети ще бъдат подпомогнати с 35 млн. лева. Това заяви министърът на туризма Марияна Николова в ефира на БНТ.


Попитана за втория пакет от мерки, тя заяви, че ще има директни грантове за туристически бранш. "Ще бъде разширена възможността за ваучерната система, както и ваучерите за храна", подчерта Николова.

Летният туристически сезон има голям проблем, но разчитаме, че август месец ще имаме повече почиващи. Искам да призова българите да изберат нашето Черноморие и родния туризъм въобще. Имаме и прекрасни спа хотели. Много е важно да подчертаем и факта, че предвиждаме разговори с няколко посланици като този на Русия.


Имах среща със СПА бранша и там обсъдихме какви са очакванията и че ще има сериозен интерес от немска страна. Туризмът е истинската реклама за една страна. Очаква се есента в по-големите хотели в нашата страна да има засилване на конферентен и конгресен туризъм. Трябва да говорим за България като за туристическа страна с 4 сезона, заяви тя.Мярката 60/40 действа в туристическия бранш от юни месец и се надяваме тя да действа до март месец догодина. 


"Ще се предлага българско традиционно меню дори и в all inclusive услугите. За да опознаят чужденците традиционната ни кухня и да видят, че имаме вкусна и здравословна храна. Трябва да станем по-високоплатена услуга. Нашите хотели предлагат качествени услуги. Имаме нужда от една агресивна реклама. Много е важно да покажем манастирите ни, да покажем историческото си наследство", смята Николова.

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.