Нова тв в официална позиция: "Игри на волята" се снима с разрешението на всички институции

https://mreja.bg/novini/nova-tv-v-oficialna-poziciya-igri-na-volyata-se-snima-s-razreshenieto-na-vsichki-institucii/85835 Mreja.bg
Нова тв в официална позиция: "Игри на волята" се снима с разрешението на всички институции


"Игри на волята: България" се снима с разрешението и съгласието на всички компетентни институции. Това обяви Нова телевизия в официална позиция, след като в петък природозащитници обвиниха медията, че прокарва незаконен път в защитена местност и ограничава достъпа на посетители до плаж "Листи", който се намира в Природен парк "Странджа".

От Нова телевизия уточняват, че снимачният процес на риалити формата се осъществява на няколко места по крайбрежието на Черно море и ще продължи до началото на септември.

"Екипът на "Олд Скул" ООД – един от водещите продуценти на телевизионни предавания, започна работата по приключенското състезание на терен с разрешението и съгласието на всички компетентни институции. Изпълнителният продуцент и членовете на екипа му ще опазват и ползват обектите съобразно българското законодателство", пише още в позицията.

В петък коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" разпространи до медиите имейл, в който твърди, че "на плаж "Листи", до който няма улеснен достъп за автомобили, е прокаран незаконен път в гората и плажът е блокиран за посетители от екипа на телевизионната продукция.

Във фейсбук групата "Да запазим Корал" пък бяха публикувани няколко видеоклипа на жена на има Гери Николова, на които се вижда как множество дървета непосредствено зад плажа са изкоренени, а през мястото видимо е минавала тежка техника.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.