Нова секира за шофьорите в София

https://mreja.bg/novini/nova-sekira-za-shofyorite-v-sofiya/107085 Mreja.bg
Нова секира за шофьорите в София


Кръстев подчертава, че на Запад тази такса е масово използвана


София умува въвеждане на такса „задръстване“. Посредством нея ще се регулира влизането на коли в тежко натоварени участъци в града.


 


За идеята стана ясно от думите на зам.-кмета по транспорта Кристиян Кръстев на обществено обсъждане на бюджета на града за 2021 г.


 


„Работим върху такса задръстване, която е много използвана на Запад“, заяви Кръстев.


От Столичната община обясниха, че мярката е част от европейски проект INNOAIR „Иновативен обществен транспорт, отговарящ на търсенето на потребителите за по-чист въздух в градската среда".На този етап кметството ще събира аналитични данни свързани с идеята. Именно трафика има и голямо въздействие по отношение на замърсяването на въздуха.


По-рано през деня стана ясно, че от юни 2022 г. кметовете ще могат временно да забраняват движението на замърсяващи атмосферния въздух автомобили в определени зони в дните с по-високо съдържание на фини прахови частици. Такова предложение за промяна в Закона за чистотата на атмосферния въздух внесоха в НС от ГЕРБ. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.