Нова промяна при работните заплати

https://mreja.bg/novini/nova-promyana-pri-rabotnite-zaplati/108583 Mreja.bg
Нова промяна при работните заплати


Нужни са промени в Кодекса на труда


Задава се нова промяна при плащането на работните заплати.


 


Работодателите поискаха да бъде въведено задължение заплатите да бъдат изплащани само по банков път. По този начин ще се изключи възможността за даване на заплати с пари в брой.


 


Това сочи анкета, направена сред големи компании в страната, пише "Труд".Да бъдат въведени електронни трудови книжки, трудови досиета и болнични, поискаха още работодателите. Дигитализацията на тези документи би премахнала движението на хора с хартиени документи между работодатели и институции, което ще намали значително времето за обработката им.


Така например при болничните листове, фирмите по-бързо ще получават документите в електронен вид. Освен това ще отпадне необходимостта болните служители да ходят да ги предават лично. Това не само е излишен разход за тях, а и представлява риск за здравето на околните.В същото време цялата информация за работещите ще е много по-сигурно поддържана и много по-лесно достъпна за служителите във фирмите и за администрацията.

Премахването на хартиените документи ще намали и разходите на бизнеса за служители, които да ги обработват.


За да стане това възможно, са необходими промени в Кодекса на труда, пише blitz.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.