Нова опасност! COVID-19 плъзва неконтролируемо в близките дни

https://mreja.bg/novini/nova-opasnost-covid-19-plazva-nekontroliruemo-v-blizkite-dni/105337 Mreja.bg
Нова опасност! COVID-19 плъзва неконтролируемо в близките дни


Изглежда този ад няма да приключи скоро


Нова опасност, свързана с COVID-19 надвисва над света.


 


Специалисти посочват, че със затоплянето на времето пандемията от коронавирус ще се ожесточава все повече и повече.


 


Цъфтежът на растенията може да се окаже мощен фактор за разнасяне на инфекцията от новия коронавирус, ако разпространението му не спре до средата на юни. Това предупреди имунологът алерголог и кандидат на науките Надежда Логина.


 


“Ситуацията ще бъде особено трудна, ако не спрем епидемията до средата на юни, когато тополата цъфти. Много често има обостряне на алергични заболявания на дихателната система именно по време на цъфтежа на растенията.


А тополовият пух може дори да стане активен преносител на коронавируса”, казва Логина.


 


Лекарката предупреждава, че всички страдащи от алергия са застрашени по време на разпространението на коронавируса и в сезона на цъфтежа, който ще доведе до масови обостряния на състоянията на пациентите.


 


“Защото на първо място това са хора, страдащи от различни форми на бронхиална астма или алергичен ринит. Има повече от 20% такива хора на Земята”, обяснява алерголожката.


 


Според Надежда Логина хората, страдащи от всякакви алергични заболявания на дихателната система, имат защитни реакции на лигавиците, затова са по-податливи на въздействието на всякакви микробни и вирусни фактори.


 


“Затова горещо съветваме пациентите, които се лекуват при нас, внимателно да спазват всички предпазни мерки”, казва Логина.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.