Нова измама със сертификатите плъзна в интернет

https://mreja.bg/novini/nova-izmama-sas-sertifikatite-plazna-v-internet/108658 Mreja.bg
Нова измама със сертификатите плъзна в интернет


Разкриха схема за сдобиване със сертификати


В интернет могат да се открият десет оферти за фалшиви сертификати. Проверка на "Телеграф" установи, че веднага след обявяването на новата мярка, в интернет са се появили куп обяви и очевидно желаещи не липсват.


В една от обявите е обявено, че сертификатите се издават за 1 час по имейл. В нея се казва още, че оригиналът ще бъде получен едва след извършването на превод на съответната сума, като тя не е обявена предварително.


Жената, която е публикувала съобщението споделя, че просто е искала да продаде стария си телефон. 


Но запознати издават, че цената на фалшивите сертификати ще стигне до 500 лева.


Появата на първите обяви за фалшиви сертификати за ваксина стана факт още преди няколко месеца. Тогава бе обявено в сайтовете за нови и употребявани стоки, че се предлагат сертификати за извършена ваксинация. Търговецът искаше 350 лева за услугата, като 50% от парите трябваше да бъдат заплатени предварително под формата на капаро.


В случая ставаше въпрос за напълно легитимен сертификат, издаден от лекар през системата. Получаването на сертификата се извършваше с куриер, а от клиентите се изискваше освен капаро да изпратят и снимка на личните си карти, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.