Норвежки учен направи скандални разкрития за произхода на коронавируса

https://mreja.bg/novini/norvezhki-uchen-napravi-skandalni-razkritiya-za-proizhoda-na-koronavirusa/105726 Mreja.bg
Норвежки учен направи скандални разкрития за произхода на коронавируса


Норвежкият учен Биргер Соренсен направи скандално разкритие за коронавируса, което бе подкрепено и от бившия ръководител на британското разузнаване.

Ученият разкри, че генетични последователности на повърхността на коронавируса доказват, че неговият произход съвсем не е естествен. Експертът е на мнение, че може би в случая става въпрос за съвместна разработка на китайски и американски учени.


Соренсен провежда проучване заедно с професор Ангус Далгиш. В него двамата учени се опитват да докажат, че в шиповидния протеин на вируса има определени последователности, които изглеждат като умишлено поставени там.


Експертите разкриха още, че след разпространението си сред хората, вирусът практически е останал незасегнат от мутации.


Норвежкият учен обръща внимание и на някои свойства, които не са типични за SARS в естествени условия.


Соренсен твърди, че коронавирусът най-вероятно е създаден от китайски и американски учени по време на проучване. Той отбелязва, че Китай и САЩ отдавна участват в съвместни проучвания на коронавирусите.


Разкритията му провокираха множество скандали и дебати в пресата. Част от колегите на норвежкия учен са съгласни с него. Но други се опитват да докажат, че коронавирусът мутира и не може да бъда засегнат от определени фактори, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.