„Независен“: Аферата „Рекет“ бушува в Македония по време на летните отпуски

https://mreja.bg/novini/nezavisen-aferata-reket-bushuva-v-makedoniya-po-vreme-na-letnite-otpuski/87746 Mreja.bg
„Независен“: Аферата „Рекет“ бушува в Македония по време на летните отпуски


Видео и аудиозапис от дома на бизнесмена Орце Камчев, въз основа на които се твърди, че Боян Йовановски и Зоран Милески изнудват Камчев за милиони евро (подозира се сумата от един милион и 500 хиляди евро), бе разпространен от електронното издание на италианския всекидневник La Verita, пише македонският вестник “Независен“, цитиран от "Фокус".

В обществото се появиха много спекулации и дилеми за това кой е представил записа на спорната среща от дома на милионера, за който обществеността в Македония знаеше, че съществува и е част от притежаваните доказателства от прокуратурата по делото „Рекет". Дали само прокуратурата притежава този запис или има някакви копия, които все още могат да бъдат в ръцете на Камчев, но също така и във владение на политически и криминални структури. Държавният прокурор Любомир Йовевски твърди, че записът не е изтекъл от прокуратурата.

"Мога да ви кажа, че кадрите, публикувани в италианския вестник, не са от прокуратурата", заяви Йовевски в кратко съобщение до „Независен“.

Той, както и прокурорът, който се занимава със случая „Рекет“, Вилма Русковска понастоящем са в чужбина в отпуск.

Показателно е, че вестникът, който през последните години се смята за близък до сегашната македонска опозиция, обхваща цялата афера в политическо послание - че аферата докосва върха на правителството и че премиерът Зоран Заев ще подаде оставка след това. Ежедневникът пише, че Заев е назначен за министър-председател с подкрепата на еврокомисаря Фредерика Могерини и Брюксел.

„Специалният прокурор Катица Янева трябваше да гарантира процеса на евроинтеграция. Тя благоприятства социалистите. Службата й е в хаос заради обвинения за подкуп. Това е видео на скандала, засягащ македонския премиер, който беше подкрепен от ЕС и Могерини “, пише La Verita.

Във видеото се споменава и името на шефа на Специалната прокуратура Катица Янева, която според Боян Йовановски е гарант за свободата на Камчев по делото "Империя". В момента Янева също е на почивка.Тя не отговоря на въпроси на изданието.

Във втори аудиозапис, разпространен по-късно от изданието се чува женски глас, за който се твърди, че е на прокурор Катица Янева, досегашен ръководител на Специализираната прокуратура. На записа се чува женският глас да казва на Орце Камчев: "Не се притеснявай, всичко ще бъде наред", пише "Независен"

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.