Невероятно, но факт! Българско село остана без хляб седмици наред заради…

https://mreja.bg/novini/neveroyatno-no-fakt-balgarsko-selo-ostana-bez-hlyab-sedmici-nared-zaradi/108556 Mreja.bg
Невероятно, но факт! Българско село остана без хляб седмици наред заради…


Магазинът в селото е затворен от две години


Жители на бобовдолското село Шатрово изплакаха, че са оставени без хляб седмици наред.


 


Вече трета седмица нямат доставка на хляб. Човекът, който им карал основни продукти, се разболял и възрастните жители изпаднали в тежка ситуация. Спасява ги временно жена от съседно село, която им доставя хляб, разказва БНТ.

Вече две години в село Шатрово няма магазин. Стотината жители, предимно възрастни хора, купували хляб и основни продукти от микробус, който минавал няколко пъти седмично. Шофьорът обаче се разболял и доставките спрели.Кметският наместник на селото Елена Атанасова лично купувала и разнасяла хляб по домовете на хората няколко дни. Сега временно им помага Борислава Хаджиева.
Тя признава, че се справя трудно – от две години обслужва "на колела" и други четири села в района. Затваря магазинът, който има в село Върбовник, тръгва с джипа да достави хляб на хората и после пак се връща на работа в магазина.

"С малка кола как да ги обслужим. Изпълняваме заявки. Надявам се нещата да се разрешат. Не мога да си представя толкова хора на минус 17 градуса, както имаше миналата година, на минус 15, да стоят и да чакат. Не е минал снегорин, не е почистен пътя, ние не можем да дойдем, хората стоят и чакат, затова сме и с такъв автомобил", заяви Борислава Хаджиева.

От две години жителите на Шатрово се надяват, че магазинът, който се е помещавал в кметството, отново ще бъде отворен. Проблем обаче създавала жената, която преди държала магазина и отказвала да освободи помещението и да върне ключа. А помещението е част от селкопа и е изградено с доброволен труд на хора от селото преди години.

С помощта на общината в Бобов дол и в присъствието на комисия инвентарът ще бъде изнесен.

"Искахме да им връчим писмо за доброволно освобождаване, но тъй като тя отказа – председателката да го получи, и сме предприели тази мярка. Изчакваме 7 дни – в понеделник ѝ е връчено, и с комисия другата седмица ще го отворим", каза още Елена Атанасова, кметски наместник на село Шатрово. 

Борислава Хаджиева, която сега помага на местните хора "на колела", има готовност да отвори магазина в село Шатрово, пише blitz.bg.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.