Нечувано: През седмица на детска градина?

https://mreja.bg/novini/nechuvano-prez-sedmica-na-detska-gradina/105520 Mreja.bg
Нечувано: През седмица на детска градина?


До дни трябва да стане ясно кога ще отворят детските градини и за колко деца ще има място в тях. Здравните власти вече съобщиха, че децата в група ще бъдат двойно по-малко от обикновено - не повече от 10-12.


Родителите вече попълват онлайн анкети с отговор на въпроса: „Ще пуснете ли децата си, когато отворят градините?”. Ако се окаже, че желаещите са повече от предвидените места, е възможно посещенията да са на смени - през седмица.


За здравния контрол се разчита основно на съвестта на родителите. Децата няма да минават през медицински изследвания, за да не се образуват опашки пред кабинетите и лабораториите. Всяка сутрин на входа ще бъдат връщани децата с видими симптоми на заболяване. На случаен принцип ще бъдат тествани за коронавирус и част от учителите. В случай на положителна проба, под карантина ще бъде поставяна цялата градина.

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.