Нашенци въртят бизнес с отрицателни тестове: Вижте по колко прибират

https://mreja.bg/novini/nashenci-vartyat-biznes-s-otricatelni-testove-vizhte-po-kolko-pribirat/107948 Mreja.bg
Нашенци въртят бизнес с отрицателни тестове: Вижте по колко прибират


Нашенци въртят бизнес с отрицателни тестове на границата



Нашенци завъртяха черна борса със сертификати за отрицателни тестове на границата с Гърция.



Както вече стана ясно, на 19 юни южната ни съседка обяви, че вече ще приема документи от бързо изследване и на хартия, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Монитор".

Фалшивите резултати се предлагат на цена 30 лв. и са хит в Сандански. Черната търговия се върти успешно и в други градове - София, Пловдив, Русе, Петрич и Сливен.

Гръцки медии алармират, че менте документите не винаги могат да бъдат разпознати от властите по границите, особено ако са професионално направени и съдържат всички атрибути. Именно поради тази причина, на влизане в южната съседка отново се правят бързи тестове на случаен принцип.

От МВР потвърждават, че граничните власти всеки ден се натъкват на фалшификати. Туристите, които са се опитали да преминат с такъв документ, биват връщани. В случай обаче, че не ги хванат на границата, рискът е още по-голям.

Причината е, че след влизане в Гърция, ако властите спрат туристи за проверка и се усъмнят, че резултатите са менте, могат да ги подложат на наказателна отговорност. Глобата за фалшифициране на тест е 3000 евро, като е предвиден и арест за 24 часа.

Гръцките власти се надяват, че на 1 юли ще бъде сложен край на практиката с официалното въвеждане на т.нар. зелени паспорти. Всъщност у нас той е в сила още от началото на този месец, но в него досега се вписваха само ваксинациите и старите положителни PCR тестове, които са доказателство за преболедуване, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.