Наркоразпространител влиза за две години в затвора

https://mreja.bg/novini/narkorazprostranitel-vliza-za-dve-godini-v-zatvora/87554 Mreja.bg
Наркоразпространител влиза за две години в затвора


Наркоразпространител влиза за две години в затвора, съобщи Темида. Състав на Окръжен съд – Русе е осъдил 27-годишния В. К. на едно общо наказание от две години лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване и глоба в размер на 6000 лв. Подсъдимият се признал за виновен и по двете обвинения и делото протекло по реда на съкратеното производство, което довело и до смекчаване на присъдата. Първото деяние на наркодилъра е било извършено в периода 17 септември до 11 декември 2018 год. в гр. Русе.

В условията на продължавано престъпление – на пет пъти, без надлежно разрешително, В. К. е придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин и марихуана на обща стойност почти 3000 лв., от които чрез продажба на 16 октомври 2018 год. разпространил на Б. Б. марихуана 0,1225 грама с активен компонент тетрахидроканабинол – 13 % (тегловни) на стойност 0,73 лева. За това престъпление съдът му е наложил наказание лишаване от свобода за срок от две години и глоба в размер на 6000 лв.

Същият размер на наказанието лишаване от свобода е бил определен и по второто обвинение – за това, че на 11 декември 2018 год. в гр. Русе, придобил и държал газов пистолет, конструктивно променен, годен да произвежда единични изстрели и 2 патрона, без да има за това надлежно разрешение. С присъдата се отнема в полза на държавата предмета на престъпленията – наркотичните вещества, огнестрелното оръжие и боеприпасите, както и веществените доказателства: електронна везна и мобилен телефон „Iphone“ със СИМ карта, тъй като са вещи, предназначени и послужили за извършване на първото деяние.

Подсъдимият е осъден и да заплати направените по делото разноски в размер на 1189.82 лева. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново. Съгласно чл. 16 от НПК подсъдимият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда, припомня Темида.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.