НАП разкриха броя на българите, заплашени от злоупотреба след хакерската атака на Кристиян Бойков

https://mreja.bg/novini/nap-razkriha-broya-na-balgarite-zaplasheni-ot-zloupotreba-sled-hakerskata-ataka-na-kristiyan-boykov/86054 Mreja.bg
НАП разкриха броя на българите, заплашени от злоупотреба след хакерската атака на Кристиян Бойков


До края на деня ще бъдат публикувани практически съвети на сайта на институцията


Националната агенция за приходите огласи точния брой на българите, които са заплашени от злоупотреба след хакерската атака на Кристиян Бойков.


 


След извършените допълнителни проверки е било установено, че данните на 189 души от незаконно разпространените през миналата седмица, включват комбинация от имена, ЕГН, адрес, номер, валидност и издател на валидна лична карта.


 


Не е нужно близо 4 млн. българи, чиито данни бяха противозаконно огласени, да сменят личните си карти. Практически съвети за тях ще бъдат публикувани в сайта на НАП до края на днешния ден (24.07.2019 г.), съобщават от приходната агенция.


 


След допълнителни проверки се установи, че данните на 189 души от незаконно разпространените през миналата седмица, включват комбинация от имена, ЕГН, адрес, номер, валидност и издател на валидна лична карта. За тези граждани съществува по-голям риск от потенциални злоупотреби и те ще бъдат персонално уведомени от Националната агенция за приходите веднага по телефон или имейл.

Източник: https:blitz.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.