НАП погна Слави! Дългия продава на пожар имота си в Бояна

https://mreja.bg/novini/nap-pogna-slavi-dalgiya-prodava-na-pozhar-imota-si-v-boyana/109419 Mreja.bg
НАП погна Слави! Дългия продава на пожар имота си в Бояна


НАП е започнала разследване срещу Слави Трифонов, узна Мрежа.


Повод са подозрения за милиони левове невнесено ДДС от фирма на Дългия. За момента проверката е все още в начална фаза, а по изрично нареждане от шефа на НАП Румен Спецов случаят се държи в тайна.


Въпроси вече са изпратени към счетоводителите на Трифонов, което вбесило шоумена, издават запознати. Наскоро антикорупционната комисия също започна разследване срещу Трифонов, след като той не си подаде задължителната по закон годишна декларация за доходите и имуществото. Макар и да не е депутат, като лидер на партия, Дългия е длъжен да обяви промените в имотното си състояние през 2021 г.


Твърди се, че отказът на Дългия да подаде декларацията си не е само заради едната чест. Така можело да лъснат странни парични потоци за издръжка на телевизията му „Седем Осми“. При проверката на авоарите нан Трифонов се изследват личните и фирмените му сметки за 10-годишен период. Сравнява се и дали има официални доходи, които да оправдават притежаваните скъпи коло, вещи и недвижими имоти. Твърди се, че сериозни несъответствия до момента не са открити.


Лъсва обаче врътка на Слави с баровския му палат в Бояна. Луксозното имение с размери на царски дворец се води на името на фирмата му „Ермитаж есте“. По закон апартаменти или къщи, в които собствениците живеят за постоянно, няма как да бъдат собственост на фирма.


Заради това по спешност преди два месеца Дългия започна процедура по закриване на фирмата и продажбата на резиденцията. За да не лъсне като данъчен измамник.


Източник: Уикенд


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.