Наглост: Куриерска фирма ни таксува с такса "извънредно положение"

https://mreja.bg/novini/naglost-kurierska-firma-ni-taksuva-s-taksa-izvanredno-polozhenie/105393 Mreja.bg
Наглост: Куриерска фирма ни таксува с такса "извънредно положение"


Във връзка със сигнал за нарушение в дейността на една от куриерските фирми у нас, Софийска градска прокуратура възложи незабавна проверка на съответните контролни органи – Комисия за защита на потребителите и Териториална дирекция на Национална агенция за приходите, пише БЛИЦ. 


В институциите на контролните органи е постъпил доклад за една от родните куриерски фирми. Преди две седмици те са осъществили съвместна проверка в офис на компания, занимаваща се с куриерска дейност.


При проверката е установено, че куриерската фирма разполага с цялостен ценоразпис, намиращ се в папка в офиса. В него са посочени всички такси при образуването на цената на куриерската услуга.


В проверката е участвал и „таен клиент“, който е ползвал услугите на съответната куриерска фирма, за да изпрати до посочен адрес пратка с тегло 2,9 кг.  От него е поискана сумата от 256,20 лева. При запитване от негова страна за начина за формиране на крайната цена на услугата, служителят е начислил отстъпка и е поискал от клиента да заплати сумата от 230,62 лева.


На проверяващите инспектори е било обяснено, че тази отстъпка се прави на „първи клиент“. На въпрос от страна на служител на КРС дали се начислява такса „извънредна ситуация“ за куриерски услуги над 2,5 кг, служителят на компанията отговорил, че има такава и тя е в размер на 5 лева. Въпросната такса не е обявена в ценоразписа на фирмата. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.