Нагла измама с ваучери за голяма верига

https://mreja.bg/novini/nagla-izmama-s-vaucheri-za-golyama-veriga/107960 Mreja.bg
Нагла измама с ваучери за голяма верига


Нагла измама с ваучери за голяма верига


Измамата набира скорост във фейсбук. Десетки са опарените граждани от Пловдив и Пазарджик, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Марица".


Кражба на лични данни е целта на измамата. 


Измамниците използват името на позната на всички търговска верига - Т МАРКЕТ. Създали са фалшива страница в социалните мрежи, която е почти копие на оригиналната. Целият снимков материал е откраднат, а информацията съдържа линкове, които водят към съмнителни сайтове.


Схемата е проста и не изисква подбор на жертви. На максимален брой потребители се изпраща съобщение, което е изключително тържествено и гласи, че конкретният човек е избран в томбола и печели награда - ваучер в размер на 200 лв. за пазаруване във веригата.


Но единственото условие, което трябва да изпълни "късметлията", за да получи наградата си е да изпрати снимки на личната си карта от двете страни.


След това следва голямата изненада - след изпращането на снимката комуникацията секва, а от ваучер няма и следа.


Чак тогава "победителите" започват да се съмняват и в крайна сметка осъзнават, че са попаднали в капан. По информация на "Марица" измамата е изключително успешна в Пловдив и Пазарджик, както и в други градове на страната.


Търговката верига вече излезе с официално съобщение, от което става ясно, че профилът е фалшив. 0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.