Над 800 000 пътни нарушения в страната за шест месеца

https://mreja.bg/novini/nad-800-000-patni-narusheniya-v-stranata-za-shest-meseca/86615 Mreja.bg
Над 800 000 пътни нарушения в страната за шест месеца


Над 800 000 пътни нарушения са регистрирани от началото на годината, 373 000 от тях за нарушена скорост. Това съобщи в Сутрешния блок на БНТ комисар Росен Рапчев, началник на "Пътна полиция".

Комисар Рапчев заяви, че анализа на поведението на водачите на пътя не е добър. Регистрираните пътно-транспортни произшествия са над 2900, с 254 загинали и 3653 ранени.

Спрямо миналата година тежките ПТП са намалели със 170, ранените с 286, а загиналите са със седем по-малко.

"Пътна полиция" е засилила контролната дейност. През миналата година с 25% и тенденцията продължава и тази.

"Основните причини за произшествия са загубата на контрол над превозното средство, неправилни маневри, особено изпреварване, и силния трафик през летните месеци", коментира комисарят.

Георги Тодоров от Браншовата организация за пътна безопасност представи кампанията "Пази семейството си на пътя", в която участва и БНТ.

От началото на годината са загинали 9 деца, четири от тях като пешеходци.

"Родителите са тези, които трябва да се грижат за децата - дали ще са пешеходци, пътници или ще играят на пътното платно. Личният пример оказва влияние на детето", коментира още комисар Рапчев.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.