Над 2500 чужденци работят в сферата на туризма по Северното Черноморие

https://mreja.bg/novini/nad-2500-chuzhdenci-rabotyat-v-sferata-na-turizma-po-severnoto-chernomorie/86752 Mreja.bg
Над 2500 чужденци работят в сферата на туризма по Северното Черноморие


Над 2500 чужденци, граждани на страни извън ЕС, са наети в сферата на туризма по Северното Черноморие, съобщиха днес от Регионалната служба по заетостта /РЗС/ във Варна, предава БТА.

Служители извън България са потърсили 173 работодатели. Най-голямата част от наетите са от Украйна, Молдова, Русия, Беларус. Има и кадри от Македония, Армения, Туркменистан, Турция, Таджикистан, Сърбия, Куба.

През юни 2019 г. в бюрата по труда в областта са заявени 1 168 работни места, допълват от РЗС. Освен в сектора туризъм, има търсене и в сферата на образованието, търговията, преработващата промишленост. Равнището на безработицата в региона е 2,8 на сто. В град Варна този показател е 1,8 процента.

Данните на РЗС за полугодието показват, че от началото на годината броят на безработните, регистрирани в бюрата по труда в региона, е намалял с 3614 души. В края на юни в списъците на бюрата са фигурирали 6 217 души, с 810 по-малко спрямо същия месец на 2018 г.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.