Над 2000 гледаха шоуто за вековния юбилей на "Черноморец"

https://mreja.bg/novini/nad-2000-gledaha-shouto-za-vekovniya-yubiley-na-chernomorec/87186 Mreja.bg
Над 2000 гледаха шоуто за вековния юбилей на "Черноморец"


Над 2000 зрители събра мача за 100-годишнината на "Черноморец" в Бургас. Кметът Димитър Николов лично уважи празника на най-популярният тим в града.

Публиката имаше шанса да се наслади на големи майстори на футболната игра, но преди това бяха наградени заслужили ветерани на синия бургаски клуб. От името на БФС вицепрезидентът Йордан Лечков и заместник-изпълнителният директор Антон Попов връчиха почетен плакет на клуба за принос в развитието на българския футбол, а също такъв и на кмета на града Димитър Николов. Уважени бяха спонсорите и актуалните ръководители на клуба. Наградени бяха най-успешният треньор, излязъл от редиците на "Черноморец" Димитър Димитров-Херо, както и актуалният такъв Радостин Кишишев.

Посмъртно награди получиха и роднините на починалите легенди Иван Притъргов и Владо Стоянов. Президентът на клуба Костадин Марков очерта непосредствените задачи пред отбора- на първо място завръщане във Втора лига, модернизиране и изграждане на базата, а също така и превръщането на детско-юношеската школа в работеща по европейски футболна академия.

След час награди и демонстрации от децата от школата на клуба, започна и самата среща. Тя противопостави Звездите на България, голяма част от които бяха от четвъртите в света през 1994 г., и легендите на бургазлии. Самата среща премина с много емоции и обрати и завърши при равенство 3:3. Легендите на "Черноморец" бяха водени от Димитър Димитров-Херо, а на пейката седна още и Иван Вутов, един от обичаните бургаски треньори. За "Черноморец" точни бяха Петър Жабов, Емил Ангелов-Бабангида и Емил Тодоров-Зелето, а с лентата бе старият майстор Николай Русев-Джангъра. За "Звездите" на България точни бяха Георги Иванов-Гонзо, Даниел Боримиров и Дончо Донев, който носеше и капитанската лента. След срещата церемонията по награждаването продължава в ресторанта на хотел "Парк", на

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.