Началникът на ВМА с последна информация за коронавируса

https://mreja.bg/novini/nachalnikat-na-vma-s-posledna-informaciya-za-koronavirusa/105073 Mreja.bg
Началникът на ВМА с последна информация за коронавируса


Началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски с актуална информация за коронавируса и ситуацията у нас.


Той заяви, че засега не е регистриран положителен резултат на заразата у нас. Всички проби, които до този момент са изследвани, са отрицателни, заяви Мутафчийски на брифинг.


Той допълни, че и днес ще продължат изследванията на всички проби. Три от тях ще бъдат повторно изследвани. Началникът на ВМА заяви, че при наличието на положителни проби, обществеността ще бъде уведомена веднага.


Ген. Мутафчийски каза още, че постоянно се следи с какви китове се правят проучванията на пробите. Той добави, че българските са идентични с тези, които се използват във всички страни от ЕС.


Специалистът е категоричен, че няма съмнение нито в качеството на използваната апаратура в лабораторията, нито в качеството на материалите.


Той разкри, че предстои извършването на допълнителен междулабораторен контрол, включващ размяната по три проби между ВМА и Националната референтна лаборатория. Въпросните проби ще бъдат проверени.


Засега у нас 40 души са хоспитализирани заради грипоподобни симптоми. Те са дошли в България от рискови райони. 


Мутафичийски добави, че за всеки всички мерки за предпазването на футболистите от Лудогорец, които играха мач в Милано. Снощи целият отбор е бил изследван. След дни изследването ще бъде повторено.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.