На Маказа става страшно! Сериозни проверки на границата в Гърция за празниците

https://mreja.bg/novini/na-makaza-stava-strashno-seriozni-proverki-na-granicata-v-garciya-za-praznicite/109394 Mreja.bg
На Маказа става страшно! Сериозни проверки на границата в Гърция за празниците


На Маказа става страшно! След двегодишните забрани за пътувания заради ковид, за този Великден българите най-накрая могат да се юрнат към южните ни съседки, видя Мрежа.


Заради сериозният наплив е подготвен план за проверки по всички пътища към курортите, обявиха от гръцката полиция. Очаква се на Разпети Петък трафикът да е особено натоварен. Още в първите километри след граничните пунктове ще има полицейски патрули, които да следят за спазване на правилата за безопасност по пътищата.


Шофирането под влияние на алкохол ще се наказва сериозно – със солена глоба от 200 до 1200 евро, както и 6 месеца без шофьорска книжка. Ако концентрацията на алкохол е висока, водачът го грози и два месеца затвор.


За превишена скорост до 30 км в час глобата е 350 евро и 3 месеца без книжка. За минаване на червен светофар глобата е 700 евро, номерата на автомобила се свалят за 60 дни, а книжката се взема за 20 дни. За шофиране без колан глобата е 350 евро и книжката се взема за 10 дни.


Има сериозни рестрикции и за превозвания багаж.


Товарът не трябва да излиза от задната част на превозното средство повече от 30% от общата дължина на автомобила. Глобата за това нарушение е 80 евро, като при опасно претоварване колата се спира от движение.


Полицейски екипи ще патрулират и в големите градове, които се очаква да бъдат обезлюдени, тъй като голяма част от гражданите се насочват към курорти и острови.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.