МЗ направи важно съобщение за ваксините

https://mreja.bg/novini/mz-napravi-vazhno-saobshtenie-za-vaksinite/108039 Mreja.bg
МЗ направи важно съобщение за ваксините


МЗ направи важно съобщение за ваксините


Министерството на здравеопазването направи важно съобщение за ваксините. От здравното ведомство съобщиха, че ваксината срещу Ковид-19 предпазва от Делта варианта на вируса. 


От пресцентъра на институцията допълват, че ваксината е 95% ефективна срещу коронавируса.


"Науката ни предлага средство за защита и трябва да го използваме. Ваксинацията е единственият начин да оставим пандемията в миналото", категорични са от здравното ведомство, пише БЛИЦ. 


Междувременно здравни експерти от САЩ скочиха срещу натиска от страна на Пфайзер за поставяне на трета доза на ваксината на вече ваксинираните лица. 


Натискът на американската фармацевтична компания Pfizer здравните регулатори да разрешат трета доза от тяхната COVID-19 ваксина все още не е подкрепен с доказателства, въпреки бързо разпространяващия се "Делта" вариант на коронавируса. Това изтъкнаха експерти по ваксините, цитирани от "Ройтерс".


Pfizer и германският им партньор BioNTech обявиха миналата седмица, че ще поискат от американските и европейските регулатори в рамките на седмици да разрешат трета бустерна доза заради повишен риск от заразяване след шест месеца.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.