МВР удари общинари-наркодилъри от орбитата на ПП кмет (СНИМКИ)

Акцията на МВР в гетото на Пазарджик спипа общинар с наркотици

https://mreja.bg/novini/mvr-udari-obshtinari-narkodilari-ot-orbitata-na-pp-kmet-snimki-2/144722 Mreja.bg
МВР удари общинари-наркодилъри от орбитата на ПП кмет (СНИМКИ)

Акцията на МВР в гетото на Пазарджик спипа общинар с наркотици

Във вторник в циганското гето на Пазарджик – квартал „Изток“, бе проведена специализирана полицейска операция, насочена срещу предполагаеми схеми за купуване на гласове. Операцията доведе до сериозен скандал, след като в църквата на общинския съветник от НДПС и пастор Сашо Ангелов бе намерено голямо количество наркотични вещества, както и тетрадка с имена на хора.

В резултат циганинът Ангелов бе задържан за 24 часа, което поставя редица въпроси.

Прелюбопитен факт е, че арестуваният общинар-наркодилър и неговият ортак в ОбС Искро Бейков крепят крехкото мнозинство на ПП кмета Петър Куленски, който разочарова Пазарджик дори след тежкото наследство от неговия предшественик Тодор Попов – Тошко Белия нос.

Сега стои въпросът ще бъде ли отстранен Сашо Ангелов като общински съветник от квотата на Национално движение за права и свободи (НДПС) на люспата Гюнер Тахир?

 

Друг основен въпрос, който вълнува жителите на Пазарджик и местната власт, е дали Сашо Ангелов ще бъде отстранен от поста си като общински съветник, ако бъде задържан за по-дълъг период. Според закона при продължителен арест или съдебен процес срещу него, може да се пристъпи към отстраняването му от длъжност.

Ако това се случи, следващият в листата на партията, която Ангелов представлява, вероятно ще поеме неговото място в Общинския съвет – Искро Бейков.

Замесени ли са и други лица в схемата?

Друг важен въпрос е дали колегата на Ангелов от същата политическа партия има някакво участие в схемата с наркотиците и купуването на гласове. В момента няма официални изявления или доказателства, които да го свързват пряко със случая, но общественото внимание остава насочено към възможността за по-широк мащаб на разследването.

Ще бъде ли отстранен синът на Сашо Ангелов?

Случаят придоби допълнителна сложност, тъй като синът на Сашо Ангелов е служител в Районното управление на квартал „Изток“. Възниква въпросът дали той ще бъде отстранен от работа във връзка с ареста на баща си и откритите доказателства.

Към момента няма официална информация за предприети действия срещу него, но общественото мнение е насочено към това дали позицията му в полицията ще бъде засегната от скандала.

Пазарджик очаква отговори относно този случай, който разтърси местната политика и правораздавателните институции. Въпросите за съдбата на Сашо Ангелов като общински съветник, евентуалната връзка на други лица и действията спрямо сина му остават отворени и изискват ясни отговори в следващите дни.

Снимки: МВР

Източник: narod.bg

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.